Värmlandskorv och grynkorv.
Det är några år sen nu som jag gjorde korv.
Man känner sig så präktig.
Inte speciellt jobbigt är det heller nu för tiden.
Men tänk hur de hade det förr.
När grisen eller oxen var slaktad skulle
allt tas om hand och tillagas.
Och inte fanns det elektriska hushållsmaskiner
utan det var till att veva för hand när
köttet skulle malas.
Sen satt man med ett horn och stoppade korven.
När jag kom hem kokade jag en grynkorv till middag.
Har aldrig ätit det tidigare.
Det var jättegott.
Jag hade senap till korven, Rode vill ha
lingonsylt och nån annan jag pratade med
brukar äta rödbetor till.
Smaken är som baken......
~~~~~~~
Har smakat på Dumlekolan med pepparkakssmak.
Den var god men smakade inte mycket pepparkaka.
1 kommentar:
Vad mysigt med en julblogg! Tyvärr kunde jag inte kommentera där, så det fick bli här i stället.(du får gärna kolla upp det) Vad ni är duktiga som gör korv!! Tyvärr kommer jag inte att smaka... :P
Skicka en kommentar