lördag 29 oktober 2011

Nu har julförberedelserna börjat så stilla....

Igår gjorde Rode och jag korv.
Värmlandskorv och grynkorv. Det är några år sen nu som jag gjorde korv. Man känner sig så präktig. Inte speciellt jobbigt är det heller nu för tiden. Men tänk hur de hade det förr. När grisen eller oxen var slaktad skulle allt tas om hand och tillagas. Och inte fanns det elektriska hushållsmaskiner utan det var till att veva för hand när köttet skulle malas. Sen satt man med ett horn och stoppade korven. När jag kom hem kokade jag en grynkorv till middag. Har aldrig ätit det tidigare. Det var jättegott. Jag hade senap till korven, Rode vill ha lingonsylt och nån annan jag pratade med brukar äta rödbetor till. Smaken är som baken...... ~~~~~~~ Har smakat på Dumlekolan med pepparkakssmak. Den var god men smakade inte mycket pepparkaka.

1 kommentar:

Karin sa...

Vad mysigt med en julblogg! Tyvärr kunde jag inte kommentera där, så det fick bli här i stället.(du får gärna kolla upp det) Vad ni är duktiga som gör korv!! Tyvärr kommer jag inte att smaka... :P