Jag antar att jag inte var ensam om att
baka saffransbröd i helgen.
Förr var det ju inte förrän vid lucia
man skulle starta med saffransbrödet,
och då i form av lussekatter.
Men här i huset vill vi äta detta goda
bröd redan 1:a advent.
Så.... nu ligger det där i frysen och väntar.
Visar här mitt sätt att göra lussekatter.
Dred på smör och riv över mandelmassa.
Rulla mot mitten från båda håll.
Skär en "skiva" av rullarna.
Snurra den ena halvan ett halvt varv...
.....och det blir en lussekatt.
Färdigt resultat!!!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~
Visst är det mysigt att det kommit lite snö ! ?
6 kommentarer:
(Nu måste jag ju kommentera eftersom du påminde mig om det)
Jag är ju ingen bakerska, men inte visste jag att man hade mandelmassa i lussekatterna! Är det en specialare fårn dig, eller är det "allmänt" :)
Mums, måste baka lussekatter till nästa helg.... Hmmm, på fredag kanske?
Dina ser otroligt smarriga ut! Tekniken var ny för mig... :-)
MUMS!
De ser verkligen jättegoda.... om jag inte åt upp alla lussekatter ajg bakade så skulle jag ju kunna göra det.....typ :S
Jag ska också baka lussekatter. Jag brukar göra "traditionella" men nu måste jag nog testa din variant, de såg RIKTIGT goda ut. Kram Gittan
Mm lussekatter i all ära, men saffransskorporna var verkligen toppen - tusen tack. Vem vet förresten, det kanske blir lite lussekatter också såsmåningom. Vi hörs/Annika
hm såg ju inte så svårt ut.är det ett enkelt recept på degen du har,jag som inte är så händig!!
Skicka en kommentar